Logo BVU BVU naam
U bent bezoeker:72552
NBV naam
BVU cursussen

Elk jaar wordt er een basiscursus voor beginnende imkers georganiseerd. Deze wordt door gediplomeerde leraren bijenteelt (uit eigen geledingen) verzorgd.

Voor een beginnend imker bestaat de mogelijkheid te gaan imkeren "onder mentorschap"

Van tijd tot tijd wordt er ook een cursus voor gevorderden georganiseerd, eveneens verzorgd door een gediplomeerde leraar uit eigen geledingen.

Voor het geven van deze cursussen maakt de B.V.U. gebruik van een locatie aan de Vancouverdreef 69/70 in Utrecht, waar de onderafdeling van U.N. van de Gemeente Utrecht (in het verleden bekend onder de naam “schoolbiologie”) is gevestigd.
Hier worden alle theorie-avonden gehouden; voor de praktijklessen van de basiscursus is de bijenstand van de Vancouverdreef te klein en daarom worden deze praktijklessen over meerdere locaties verdeeld en wordt er dus tevens gebruik gemaakt van een bijenstand elders.

Tijdens deze praktijklessen werkt een koppel cursisten het hele bijenseizoen in en aan één en hetzelfde volk en zij “beheren” als het ware dit volk.

In 2016 organiseert de B.V.U. & O. een Kennismakingscursus Bijen en Bijenhouden.
De deelnemer wordt met deze korte cursus niet zelf tot imker opgeleid, maar krijgt wel een beeld van wat het zou betekenen om een basiscursus bijenhouden te volgen.